Am plecat de la ideea Mariei ( http://www.retete/retete/tort-piramida-de-clatite-cu-ciocolata-si-fructe-tropicale-72041.html ) ... Clatitele cred ca plac tuturor iar combinatia de ciocolata,frisca,crema si capsuni nu face decat ca desertul sa fie si mai delicios ...

Incepem prin a prepara aluatul pentru clatite: Punem intr-o craticioara untul, laptele si ciocolata maruntita. Asezam pe foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit iar ingredientele s-au amestecat bine intre ele. Dam deoparte craticioara si lasam sa se raceasca usor. Punem intr-un bol ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul si un varf sare.

Separat punem intr-un vas faina, praful de copt si cacaua si amestecam. (NU puneti toata faina deodata deoarece e posibil sa intre mai mult sau mai putin decat gramajul initial - la mine au intrat 200 g faina) Turnam compozitia de ciocolata in vasul cu ouale spuma,amestecam usor, dupa care adaugam faina, esenta de rom si amestecam totul bine pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani groase.

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam sa se odihneasca 10-15 minute. Intre timp pregatim crema : Punem intr-un bol cele 250 g mascarpone si mixam usor. Separat intr-o craticioara topim 100 ml frisca lichida cu ciocolata alba. Amestecam usor pana ce ciocolata e bine topita si lasam sa se raceasca putin.

Adaugam ciocolata in bolul cu mascarpone si mixam pana obtinem o crema pufoasa si delicioasa :) .

Cele 100 ml frisca lichida le mixam pana ce vom obtine o frisca tare. Capsunele le spalam, le indepartam coditele si le feliem. Pregatim clatitele: Punem o tigaie antiaderenta usor unsa sa se incalzeasca. Cu ajutorul unui polonic luam din compozitie si turnam in tigaie. Cand s-a copt clatita pe o parte,o intoarcem pe cealalta parte si o coacem. Cand clatita este gata o scoatem pe o farfurie. Procedam astfel cu restul de aluat. Asamblare tort : Punem pe o farfurie prima clatita.

Punem un strat de frisca si capsuni. Punem a doua clatita si un strat de crema mascarpone. Apoi a treia clatita si din nou un strat de crema. Terminam cu un strat de frisca si capsuni acoperit de ultima clatita. Topim untul, ciocolata cu lapte si laptele intr-o craticioara. Cand ciocolata s-a topit amestecam bine si lasam sa se raceasca . Dam tortului o forma patrata, il acoperim cu ciocolata topita si ornam cu capsuni. Un deliciu ... pofta buna !