Prajitura cu crema cu mascarpone si visine este nici prea dulce, nici prea ciocolatoasa, ci tocmai buna. Ce zic eu? Tocmai buna? Nuuuuuuu, ci ..............foarte bunaaaa!Blatul:Separa galbenusurile de albusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare.

Cand bezeaua este mixata, adauga zaharul mixand continuu pana la formarea unei bezele ferme.

Adauga uleiul, apa mixand pana la incorporare.

Scoate telurile mixerului si adauga pe rand cacao,faina in care ai amestecat praful de copt.

Omogenizeaza ingredientele,usor de jos in sus,folosind o lingura de lemn sau o paleta.

Tapetam tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia.

Niveleaza usor si da tava la cuptorul incins la 170 grade,pentru 15 minute.

Cand blatul este copt,scoate tava, muta blatul pe un gratar si lasa-l la racit.

Crema cu mascarpone:Pentru inceput pune frisca la incalzit.

Cand a ajuns la punctul de fierbere ia vasul de pe foc si adauga ciocolata alba rupta bucati.

Amesteca rapid compozitia cu un tel pana la omogenizare.

Mixeaza frisca,adauga mascarpone si apoi compozitia ciocolata alba.

La sfarsit adauga gelatina hidratata .

Da vasul la frigider pentru 15 minute.

Intre timp visinele congelate le lasi la decongelat si scurs.

Siropul scurs de la visine se pune la fiert cu 2 linguri zahar.

AsamblareSPe o tava mai mare puneprimul blat.

Insiropeaza blatul cu sirop de visine.

Scoate crema din frigider si cu ajutorul unei linguri intinde crema uniform pe intreaga suprafata a blatului.

Pune visinele pe crema apasand usor cu degetul pentru a intra in crema.

Adauga al doilea blat si insiropeaza-l cu siropul ramas.

Da prajitura la rece si las-o pana a doua zi.

Scoate prajitura,portioneaz-o si toarna glazura cu ajutorul unei linguri.

Glazura:Apa,cacao,zaharul si untul se pun la fiert intr-o cratita mica si cu fundul dublu.

Cat fierbe amesteca tot timpul pentru a nu se prinde.

Fierbe cam 15 minute.

Lasa sa se racoreasca.

Cu o lingura toarna glazura peste bucatile de prajituraLe-am motat cu mous de ciocolata (100 g.cicolata+200 frisca)Am folosit un blat subtire. Blatul l-am taiat in doua. Blatul sa nu fie foarte insiropat,fiind subtire se poate rupe usor.