Tarta Bourdaloue este o tarta cu pere inventata in secolul al XIX-lea de catre un cofetar parizian stabilit pe strada Bourdaloue de unde si-a luat si numele.http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/tarta-cu-pere-bourdaloue.htmSe prepara perele: se curata de coaja, se taie in jumatati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adauga zaharul si vanilia si se acopera cu apa. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Le lasam sa se raceasca in sirop. Se prepara aluatul: Punem faina in fantana intr-un castron, se adauga sarea, galbenusul de ou, apa si untul moale.

Se amesteca ingredientele si se formeaza aluatul. Presati-l de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza . Lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.

Se prepara crema de migdale: se freaca bine untul moale cu zaharul. Se adauga ouale unul cate unul, pudra de migdale si romul. Se incalzeste cuptorul la 200 C. Ungeti cu unt o forma de tarta, intindeti aluatul, asezati aluatul in forma. Decorati marginile.

Deasupra, intindeti uniform amestecul de crema frangipane. Scurgeti perele bine, taiati-le la suprafata in fasii subtiri si le depuneti peste frangipane lasand un pic de spatiu intre ele. Presarati deasupra un pic de migdale feliate. Se da la cuptor timp de 30 minute.

Se prepara napajul- jeleul. Se scoate placinta din cuptor si se unge toata suprafata cu jeleul pregatit.

Lasati sa se raceasca inainte de a o scoate din forma.

Taiati si serviti. Se poate servi calduta sau rece.

Pofta Buna !!!!