Reteta de mousse de ciocolata e o reteta usoara si aspectuoasa, aerata, numai buna si pentru copii. Se separa albusurile de galbenusuri, ciocolata menaj se rade, gelatina se pune la inmuiat iar frisca se bate spuma.

Reteta mousse de ciocolata e o reteta usoara si aspectuoasa, aerata, numai buna chiar si pentru copii.

Se separa albusurile de galbenusuri, ciocolata menaj se rade, gelatina se pune la inmuiat iar frisca se bate spuma. Intr-un vas se pune untul impreuna cu ciocolata menaj si se pune pe bain marie, se amesteca bine, pana se topeste ciocolata. Se adauga apoi gelatina, se amesteca bine si se da jos de pe foc. Albusurile de ou se bat spuma impreuna cu zaharul pana devin tari ca pentru bezele. Se adauga apoi frisca batuta si se toarna cate putin ciocolata topita amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat se toarna intr-un vas si se introduce in frigider, unde se lasa la intarit, cel putin 2 ore. Daca doriti sa serviti acest mousse de ciocolata pentru Valentines, ca despre ciocolata si iubire e vorba in aceasta sarbatoare, puteti pune crema in recipiente mici in forma de inimioara. Daca alegeti aceasta metoda o veti scote din frigider inainte de servire.

La servire se modeleaza cu lingura ca niste galuste. Se orneaza cu felii de fructe si topping de caramel sau ciocolata. Alte retete de dulciuri: Prajitura cu crema caramel Ciocolata de casa Lapte de pasare