Aceste mini tarte sunt un deliciu pentru prichindei dar si pentru prichindeii mai mari. :) Reteta pentru tarte am luat-o de la Jamila. Eu am facut o crema din frisca si mascarpone cu bucatele de anans la baza tartei. Puteti pune si alte fructe. Au fost delicioase.

Punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul si praful de sare. Amestecam usor. Adaugam untul rece taiat cubulete. Incorpororam cu varful degetelor untul in faina pana amestecul are textura pesmetului. Adaugam galbenusul de ou si apa. Amestecam usor cu mainile.. Scoatem aluatul pe masa de lucru, presaram putina faina si il framantam putin cat sa devina o bila compacta. Acoperim aluatul cu o folie de plastic si il lasam la frigider pentru 15 minute. Scoatem aluatul din frigider luam din el bucati pe care le modelam in forme de tarte sau intr-o tava de briose asa cum am pocedat eu. Cu ajutorul degetelor modelam bine aluatul si tapetam bine forma. Asa procedam cu toate formele de tarta. Cu o furculita intepam usor baza aluatului. Punem deasupra fiecarei tarte o bucata mica de foaie de copt peste care punem orez. Puteti pune si fasole sau naut. Lasam tartele la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C.

Crema:Mixam frisca cu cele 2 plicuri de zahar vanilat. Cand frisca s-a intarit adaugam si crema de mascarpone. Mixam usor pana se incorporeaza. Puteti sa folositi ce crema va place mai mult ( crema de ciocolata, crema de vanilie, etc).

Taiem ananasul bucatele. La baza tartei punem ananas iar apoi cu un pos ornam frumos tartele.