O prajitura care doar pare complicata. .. deci de aici si numele Adelina :))) Facuta la improvizatie cu ce am gasit prin casa (desigur comestibila, ca sa nu ma intelegeti gresit)Se incepe cu pregatirea blatului:in doua vase se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza spuma cu putina sare albusurile,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si zahar vanilat,pana devin spuma, se adauga si iaurtul dupa care se incorpeaza faina si praful de copt, se amesteca cu o spatula de silicon(sau un tel)pana se obtine o compozitie omogena.

Se incorporeaza albusurile spuma, amestecand de jos in sus. Un sfert din compozitie se pune intr-un vas mai mic se amesteca cu nesquik.

Cele 2 compozitii se aseaza in tava (dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt)formand cate o dunga din fiecare culoare,in total 4 randuri,cu un cutit se trece dintr-o parte in alta de jos in sus astfel compozitia devine aproxmativ zebrata. Se da la cuptor 180 pentru 20 de minute,se verifica cu o scobitoare in centrul blatului.

Intre timp se pregatesc cele doua creme:Crema de vanilie: intr-o cratita se pune frisca si laptele la incalzit, intr-un vas se mixeaza ouale cu zahar, esenta de vanilie si amidon de porumb, se pun peste laptele cald, se amesteca bine si se pune la fiert la foc potrivit, amestecand in continu pana se obtine o compozitie cremoasa si omogena (in caz de cocoloase puteti frula cu blanderul vertical). Crema se da la o parte se transfera intr-un vas de ceramica(bol de sticla) se amesteca cu untul si se lasa la racit.

Crema2: ceva mai simplu, se pune laptele la foc cu frisca, se adauga continutul plicului, dupa care se fierbe cateva minute pe foc, la fel crema obtinuta se transfera intr-un bol se amesteca cu unt si se lasa la racit.

Blatul racit bine se aseaza pe un platou,se pune prima crema de vanilie dupa care si cea de capsuni. Se decoreaza cu ciocolata. Prajitura se lasa la frigider cateva ore. Pofta buna!Daca doriti sa pregatiti crema de capsuni 100% acasa puteti folosi capsuni proaspete pe care le fierbeti cu zahar si zeama de lamaie,dupa care le frulati,astfel incat adaugati sosul obtinut la crema de vanilie.