Detalii Placinta cu branza
Ingrediente:
Pentru aluat:6 oua,
16 linguri zahar,
16 linguri ulei,
coaja rasa de lamaie,
esenta de vanilie,
1 praf de copt,
100 ml smantana,
o cana faina,
Pentru umplutura:1 kg branza proaspata de vaci,
100 g smantana,
4 oua,
esenta de vanilie,
coaja rasa de lamaie,
2 linguri gris,
1 cana zahar,
100 g stafide
Pentru umplutura se paseaza bine branza proaspata, se amesteca apoi cu smantana, ouale, mirodeniile, grisul, zaharul si stafidele. Aluatul:Se mixeazPentru umplutura se paseaza bine branza proaspata, se amesteca apoi cu smantana, ouale, mirodeniile, grisul, zaharul si stafidele. Aluatul:Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si se adauga restul ingredientelor. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale. Se unge o tava cu ulei si se presara cu faina.
Se toarna prima jumatate din cantitatea de aluat si se coace 7-8 minute. Se scoate tava, se aseaza umplutura si se toarna si restul de aluat. Se mai coace inca 25-30 minute.
Se pudreaza cu zahar farin. Este delicioasa servita calda, dar nici rece nu e de refuzat. ;)Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights Alte retete recomandate: