Pentru ca ieri am cumparat de la piata visine,o parte le-am facut dulceata,iar celelalte le-am pus in borcane pentru prajituri,reteta o gasiti aici,nu m-am putut abtine sa nu pregatesc si un chec delicios cu multe visine.

Dupa zmeura,visinele ocupa locul doi in topul preferintelor mele,iar visinele astea in sirop sunt atat de tentante ca as putea manca fara sa ma opresc.

La fel de minunata este si dulceata de visine,care pe langa culoarea superba are un gust irezistibil.

Gasiti pe blog reteta si pentru dulceata de visine.

Eu am avut prea multa compozitie pentru tava de chec,asa ca am folosit si o tava cu diametrul de 19cm.

Daca vreti doar un chec,folositi doar 4 oua si o cana si jumatate de faina.

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.

Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat laptele cu uleiul si faina.

Dupa aceasta am incorporat foarte usor albusurile.

La final am pus si aromele.

In tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina,am pus un strat de visine si am presarat zaharul vanilat cu scortisoara,apoi am turnat deasupra aluatul obtinut.

Am pus checul la cuptor la 200 de grade,iar dupa 15 minute,am redus temperature la 180 de grade.

Am mai lasat 25 de minute,dar este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.

Am lasat sa se racoreasca putin,apoi l-am rasturnat pe un platou.

Initial am vrut sa pun o glazura acrisoara din zahar si lamaie,dar apoi am zis ca nu vreau sa conturb gustul delicios de visine. S-aveti pofta !!!!