Aceasta mancare poate fie servita in perioada Postului.

Se pune 1 litru de apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ardeiul gras, toate legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute. Mai departe, se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am turnat o cescuta de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, aceasta ar trebui sa acopere orezul cam cu trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

Cat timp sta pilaful in cuptor, putem pregati sosul de masline. Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.

Cand scade apa, adaugam maslinele si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.

Dupa aceea, adaugam in mancare 2-3 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine si o turnam prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.

Cand orezul este gata, se asaza pe farfurii si se toarna peste el sos de masline. Este foarte gustos. Se decoreaza cu patrunjel proaspat.

Pofta Buna! Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/pilaf-cu-sos-de-masline.html