Prajitura frageda cu mere o recomand pentru perioadele de post si nu numai. Este delicioasa! Va rog, nu ziceti .............cah, e cu margarina! Nimic din ce nu e in exces, nu face rau! Multumesc Ina pentru reteta si implicit altui bucataras drag.;)Spala si curata merele de coaja.

Rade merele pe razatoarea cu ochiuri mari.

Caleste merele pana isi schimba culoarea.

Adauga zaharul si mai fierbe 5-10 minute.

Pune merele intr-o strecuratoare si lasa-le sa se scurga zeama.

Pune merele intr-un vas si amesteca scortisoara.

AluatulPune 500 g faina, intr-un vas de framantat.

Fa un locas in mijlocul gramajoarei de faina, adauga apa, uleiul, sarea, margarina moale si bicarbonatul de sodiu peste care ai pus zeama de lamaie.

Framanta un aluat pana nu se lipeste de mana; sa nu fie foarte moale.. Daca este nevoie, adauga putina faina.

Restul de faina il folosesti la intins foile.

Pune aluatul intr-un castron si acopera-l cu folie alimentara.

Lasa la frigider 10-15 minute.

Imparte aluatul in 3-4 parti in funtie de tava in care ti-ai propus sa faci prajitura.

Ia tava si tapeteaz-o cu hartie de copt.

Intinde o foaie de 0,5 cm.

Pune foaia in tava, peste care adauga un strat generos de mere.

Apoi aluat, mere, aluat, mere, ultimul strat sa fie aluat.

Da tava la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 35-40 minute, pana trece testul cu scobitoartea.

Scoate tava, lasa sa se raceasca, portioneaza si pudreaza prajitura.