M-am inspirat de la Timea, desi migaloase, mai ales cand, de buna voie si nesilita de nimeni, iti complici viata, merita efortul, sigur copilasii se vor bucura.....am primit o provocare si sper sa-i fac fata......

Mai intai, ne pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Apoi, punem 200 g zahar sa se caramelizeze, avem grija sa nu-l ardem sa se amarasca, peste zaharul caramelizat, turnam apa calduta (grija la aburi), apoi lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul si obtinem un sirop consistent, dar care curge usor. Lasam sa se raceasca. Intr-un castron, amestecam untura cu zaharul 150 g, galbenusurile, apoi adaugam laptele amestecat cu bicarbonatul si condimentele. Peste acest amestec, adaugam siropul racit, la final incorporam faina, nu o punem toata, pe rand ca este posibil sa nu intre 900 g, in caz ca este prea moale compozitia, mai adaugati faina, la mine nu a fost nevoie. Framantam aluatul, apoi formam o bila si o invelim in folie alimentara si o dam la frigidem pentru minim 5 ore, apoi scoatem din frigidem impartim in 4 si intindem foaie, nu foarte groasa. Tapetam blatul de lucru cu faina cand intindem foaia, n-am avut probleme sa o intind chiar daca e un pic lipicios aluatul din cauza siropului. Apoi, decupam in forme diferite. Am ales stelute mici ( pupici dulci pentru pitici ). Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le bagam la cuptorul preincalzit la 170 grade C. Se tin cca. 6-7 min, ele trebuie sa capete o nuanta aurie, dar sa fie inca moi. Se lasa la racit.

Dupa ce am terminat de copt, ne apucam de munca de Sisif....adica facem glazura si glazuram fiecare steluta-n parte. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pudra, obtinem o glazura nu foarte groasa, ea trebuie sa curga sa o putem intinde peste turta dulce. O parte din glazura am colorat-o in albastru, am intins glazura pe suprafata stelutelor si am ornat cu bombonele colorate, am asezat pe gratar fiecare steluta si am lasat sa se usuce pana a doua zi. Se pastreaza depozitate in cutii.