Detalii Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura
Imi plac foarte mult deserturile cu branza, prepar si mananc cheesecake foarte des; fie simplu, fie cu ciocolata, cu pere, cu sau fara coacere. Insa acum am ales o reteta pe care nu am mai facut-o, mai ales ca de mult mi-am dorit sa incerc celebra reteta de lemon curd. Dar de ce sa nu personalizez putin? Asa ca m-am razgandit si am facut o crema de zmeura. Se face foarte simplu, este delicioasa si se poate pastra in frigider zile bune.
Pentru crema de zmeura, am topit untul intr-o cratita, am adaugat zmeura, zahar si am amestecat bine, lasand la foc mic. Apoi am adaugat galbenusurile, am amestecat si am lasat la foc mic, amestecand frecvent si zdrobind zmeura.
Cand aproape este gata, am adaugat 2 linguri rase de amidon, si am inceput sa amestec energic, pentru ca deja se ingroasa crema. In bucatarie miroase a vara deja.
Pentru a obtine o crema fina, am strecurat zmeura si am lasat crema sa se raceasca, timp in care incep sa fac cheesecake-ul. Pentru crusta, am zdrobit biscuitii, am adaugat zaharul si untul topit si am amestecat. Presez bine compozitia pe o tava cu diametrul de 20 de centimetri si dau la foc iute pentru 10 minute, maximum. Pentru cheesecake am adaugat ingredientele intr-un bol, am mixat bine, adaugand faina la sfarsit, treptat. Am turnat compozitia in tava, iar apoi, am pus fructele de padure congelate, date intai fuga prin faina, ca sa nu se lase repede la fund. Am preincalzit cuptorul si am copt cheesecake-ul la foc mare in primele 10 minute, apoi am redus la minimum si l-am mai lasat la caldurica, pentru inca aproximativ 40 de minute.
Pentru a preveni craparea cheesecake-ului, dedesubt am adaugat o cratita cu apa, sa se creeze un mediu umed.