Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa.

Freci spuma untul cu zaharul. Adaugi treptat galbenusurile frecate cu sarea, apoi faina cernuta. Framanti un aluat pe care il intinzi pe planseta, in strat de 5-6 mm. Ungi cu unt si presari cu faina o forma detasabila, cu diametrul de 28 cm. Tapetezi cu aluat baza si peretii formei.

Freci galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si praful de sare. Adaugi in aceasta compozitie smantana amestecata cu o lingura de faina. Bati albusurile spuma tare si le adaugi peste restul compozitiei. Torni umplutura pe foaia de aluat din tava, presarata cu gris si introduci tava in cuptorul preincalzit la foc mic (150 de grade C) pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos.

O scoti din tava, dupa ce s-a racit complet.

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa.