Pentru a realiza aceasta reteta de briose Earl Grey sunt necesare urmatoarele ingrediente: ceai earl grey, unt, zahar, apa, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, migdale macinate, mandarine.

Se fierbe apa in clocote, se toarna peste ceai si, peste 5 minute, se strecoara iar, apoi, se lasa sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Untul se bate spuma cu zaharul, se adauga vanilia si ouale unul cate unul. Se framanta bine cu faina in care s-a incorporat praful de copt si se adauga, incetul cu incetul, ceaiul racit.

Se pune in forme pana la jumatatea acestora.

Mandarinele se storc putin, albusul se bate bine spuma, se adauga zaharul si se amesteca usor si migdalele.

Mandarinele se distribuie pe deasupra aluatului iar, apoi, se pune spuma de migdale si se netezeste.

Se coace 25 de minute.

Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:Briose cu mere si nuciBriose cu vanilie, cocos si ciocolataBriose cu alune