Noua ne plac foarte mult cheesecake-urile. Se pregatesc usor si rapid si sunt delicioase. Va invit sa incercati si voi aceasta reteta delicioasa!Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp pregatesti crema de mure.

Pui murele la fiert si le lasi sa clocoteasca timp de 5 minute, apoi le mixezi si le pui intr-o strecuratoare, pentru a scapa de seminte. Lasi sosul de mure sa se raceasca.

Pentru a pregati cele 2 creme, mixezi in 2 vase crema mascarpone cu zaharul macinat si apoi adaugi in fiecare cate 125ml de frisca lichida mixata. Intr-un vas adaugi 125 ml de sirop de mure si in celalalt vas adaugi iaurtul si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia.

Pui gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute (in 2 vase diferite), apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi sa se racoreasca. Adaugi cateva linguri de crema de mure peste gelatina si apoi torni peste intreaga crema si amesteci pana se omogenizeaza. La fel procedezi si cu crema de iaurt.

Torni cate 3 linguri din crema de iaurt peste blatul de biscuiti si apoi adaugi 3 linguri din crema de mure si tot asa pana cand termini toata compozitia, apoi dai prajitura la rece. Dupa 2-3 ore (sau mai bine lasi peste noapte), cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort treci cu grija de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile. Decorezi prajitura cu mure.