Pentru ca e vremea conopidei, facem mancare din conopida, iar daca mai adaugam si branzeturi, rezultatul nu poate fi decat foarte gustos!Conopida se curata de foile verzi, se desface in buchetele, se spala bine cu apa rece, dupa care se pune la fiert in apa sarata clocotita, pana ce se inmoaie.

Cand conopida s-a inmuiat, se scurge de apa si buchetelele se pun intr-un vas termorezistent, uns cu unt.

Separat se prepara sosul. Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga treptat faina in ploaie si dupa ce se caleste in unt 1 minut, se stinge cu laptele dulce. Se amesteca permanent sosul, ca sa nu se prinda de fundul craticioarei, pana ce se ingroasa, dupa care se condimenteaza cu sare si piper.

Telemeaua se razuie pe razatoarea mare, iar cascavalul, pe razatoarea mica.

O parte din telemeaua rasa se amesteca in sos, iar cealalta se presara peste si intre buchetelele de conopida. Se toarna sosul peste conopida, in vasul termorezistent, dupa care se presara cascavalul razuit.

Se da vasul la cuptor, la foc potrivit, pana ce cascavalul se rumeneste frumos.

Se serveste calda.

Aveti grija sa nu se formeze cocoloase din faina, atunci cand veti face sosul. In loc de telemea, se poate folosi branza de burduf. Deasupra conopidei se poate presara telemea razuita, dar eu prefer cascavalul, pentru crusta delicioasa si rumenita in care se transforma, la cuptor.