Eclerurile sunt printre dulciurile mele preferate, inca de cand eram mica. Am pregatit in week-end cateva si le-am umplut pe unele cu crema de alune de padure, pe altele cu crema de ciocolata si cafea.

Ingredient secret (alune)Eclerurile:Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina, se fierb un pic impreuna, amestecand energic, apoi se da de pe foc. Se lasa la racit. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine. Uneori intra la aluat 5 oua, alteori ajung 4, depinde de marimea lor, de calitatea fainii, de umiditatea din incapere, asa ca ma bazez pe faptul ca aluatul nu trebuie sa fie nici moale, nici vartos. Se poate umple un pos cu aluatul si sa se formeze ecleruri sau se pot pune cu lingurita, intr-o tava pregatita cu foaie de copt.

Se coc mai intai 10 minute la foc mediu, ca se isi mareasca volumul, dupa care se da focul mic. Cand sunt un pic aurii, se scoate tava, se inteapa eclerurile pentru a se usca bine inauntru si se da inapoi la cuptor pentru maxim 5 minute. Timpul total de coacere la o tava este de 25-30 de minute, dar acum depinde de cuptorul fiecaruia.

Eu am obtinut 4 tavi cu ecleruri si am facut diferite forme, rotunde, lungi Cremele:Se fierbe pe foc mic laptele cu zaharul si faina, amestecand cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa, se da de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine. O parte din crema se amesteca cu alune de padure rumenite si macinate. O lingura de alune este suficienta, dupa parerea mea, pentru ca au o aroma intensa.

Cealalta parte se amesteca bine, cat timp e inca fierbinte, cu putina ciocolata cu lapte, cacao si cafea, iar daca va place un gust mai pronuntat puteti inlocui ciocolata cu lapte cu ciocolata amaruie.

Se lasa cremele la racit, apoi se bate frisca lichida cu mixerul si se adauga in fiecare crema 2-3 linguri de frisca sau dupa gust, amestecand tot cu mixerul. Frisca va face cremele mai fine si mai gustoase.

Se face un orificiu fiecarui ecler si se umple cu crema, iar altele cu frisca ramasa. Se pudreaza cu zahar si se impart cu cei dragi. Timp: aprox 3h 25minPortii: 4 tavi Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/ecleruri-cu-crema-de-alune-si-crema-de.html