Toata lumea face ravioli cu branza sau cu carne... dar preferatii mei sunt cei dulci, cu dovleac, unt de arahide si ricotta. Trebuie sa ii incerci.

Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea;Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, zaharul pudra, apa si uleiul de masline deasupra;Incorporeaza treptat faina in timp ce bati ouale cu o furculita;Framant-o pana obtii un aluat omogen;Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider cca 30 min;Coace dovleacul in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt;Scoate-l, lasa-l putin sa se raceasca si adauga-l in blender;Pune mierea, scortisoara, smantana de gatit, galbenusurile, ricotta si untul de arahide; Blendeaza totul;Separat, blendeaza afinele, murele, zaharul si cognacul;Intinde aluatul de paste cu ajutorul unui sucitor sau cu o masina de paste, pana aluatul devine ff subtire, usor transparent;Taie aluatul in 2 buc;Scoate compozitia si pune din loc in loc pe una din bucatile de aluat de paste;Adauga cealalta bucata de aluat deasupra;Taie cercuri de ravioli cu ajutorul unui inel de garnitura, si cu o furculita apasa din loc in loc pentru a le sigila mai bine, dar si pentru un aspect mai frumos;Incinge apa pe foc si fierbe ravioli;Serveste-i cu nuca macinata si prajita deasupra, coulis de afine si mure, zmeura si scortisoara pudrata;