Un tort in forma de iepuras, pregatit cu mult drag pentru ai mei. Contine pandispan pufos, crema cu branza, ness si ciocolata si multa frisca pe la mustati :)Bunatati de PastePentru blaturi: se bat spuma albusurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina. Compozitia se toarna in doua forme de tort rotunde (sau doua craticioare, ale mele au avut 17 cm diametru) mai micute astfel incat sa incapa amandoua in cuptor (sau se coc pe rand). Se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 10 minute. Se lasa la racit. Pentru sirop: acesta se prepara din apa si zahar, se lasa sa fiarba cam 5 minute, se da de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Pentru crema:Se topeste ciocolata alba pe baie de aburi, se toarna intr-un castron. Se topeste si ciocolata cu lapte, se toarna in castronul de mai devreme. Se lasa la racit. Se adauga crema mascarpone si frisca lichida, nessul, zaharul vanilat si zaharul pudra si se amesteca toate cu mixerul. Daca va place mai dulce, mai adaugati zahar, mie insa mi s-a parut echilibrata datorita ciocolatei. Decor si asamblare: se taie fiecare pandispan in doua foi (au crescut destul cat sa poata fi taiate astfel). Pentru forma de iepuras: un blat ramane rotund, iar din al doilea se decupeaza urechile, iar ce ramane va fi funda.

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa si consistenta.

Se insiropeaza si se umple tortul cu crema, dand deoparte cam un sfert si pentru decor. Se orneaza iepurasul cu crema si frisca, la urechi se presara si putin zahar roz. Pentru funda se orneaza si cu bombonele colorate, rulouri cu crema de alune, iar pentru brosa de pe funda se foloseste putina crema, o floare de napolitana si o floricica de zahar. Portii: 14Diametrul formei de copt: 17cmTimp total: 2h 30min Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/tort-iepuras.html