Despre acest chec de post cu dulceata de gutui, pot sa spun ca a iesit chiar neasteptat de bun si are o imbinare de arome tare placuta.

Are o culoare foarte frumoasa de la dulceata de gutui si o textura usor aerata si usor umeda.

Desfacem borcanul cu dulceata si rasturnam continutul intr-un bol.

Eu am avut o dulceata cu niste cuburi de gutui ceva mai mari.

Amestecam uleiul cu apa.

Cernem o parte din faina (250 g) impreuna cu praful de copt si cacaua.

Aducem pe masa de lucru si celelalte ingrediente: pesmetul, scortisoara, sarea.

Peste uleiul amestecat cu apa adaugam dulceata si amestecam bine, dar cu mare grija sa nu strivim bucatile de gutui.

Apoi adaugam, in ploaie, amestecul de faina cu cacao si praf de copt.

Amestecam cu o spatula de lemn sau silicon, de jos in sus, pana cand se omogenizeaza bine compozitia.

Adaugam si putina sare pentru accentuarea gustului, apoi continuam a adauga faina, pana obtinem o compozitie de consistenta celei de chec, dar ceva mai groasa.

Gustam compozitia si daca mai este cazul, mai adaugam zahar.

Eu am mai adaugat 2 linguri, asta depinde de cat de dulce este dulceata.

Adaugam si scortisoara si completam apoi cu pesmetul.

Imi place sa pun si pesmet pentru ca textura prajiturii va fi una usor aerata cu pesmet in compozitie, asta am constatat eu de cate ori l-am folosit.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si intindem compozitia in ea.

Coacem checul pentru 35-40 de minute, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata si pe margini.

Lasam apoi checul sa se raceasca si il pudram cu zahar amestecat cu scortisoara, apoi il portionam.

Eu l-am portionat in 16 felii.

Testul cu scobitoarea nu este relevant aici, pentru ca checul va fi usor umed in interior.