Pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce, acest Desert rapid cu struguri preparat la tigaie iti poate satisface dorinta, mai ales daca vrei si ceva cu fructe.

Cand spun desert rapid, inseamna ca in maxim 30 de minute este si savurat, rece sau cald, dupa preferinte.

Mixam ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana acestea din urma se dizolva si se obtine o compozitie spumoasa.

Adaugam pe rand: uleiul, esenta, laptele si omogenizam dupa fiecare adaos.

La final, incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.

In general, la astfel de prajituri gen clafoutis, nu se pune praf de copt.

Insa eu preparand acest desert rapid cu struguri, la tigaie, am preferat sa pun, pentru siguranta coacerii si bine am facut.

Ungem tigaia cu unt, apoi turnam compozitia in ea.

Infigem pe toata suprafata compozitiei, boabe de struguri albi si negri din cei mari, de masa.

Asezam tigaia pe focul aprins, cu flacara de intensitate medie.

O acoperim cu un capac si lasam desertul sa se coaca, pana cand se rumeneste usor pe margini.

Avem grija sa stergem si capacul cand se abureste prea rau si testam desertul cu scobitoarea.

La suprafata nu se va rumeni, insa intoarcem desertul pe partea cealalta, dupa stingerea focului.

Il mai lasam in tigaie 5-6 minute, cat timp peretii tigaii se vor mentine incinsi, iar procesul termic va mai continua asupra preparatului.

Deci eu am lasat desertul 15 minute, la foc mediu si inca 6 minute intors pe partea cealalta, cu focul stins.

Noi l-am servit usor cald, pudrat cu zahar cu aroma de vanilie.

Strugurii albi s-au mentinut intregi in timpul procesului termic, dar cei negri s-au inmuiat pe alocuri, colorand compozitia cu sucul lor.

Se poate servi cu smantana dulce sau frisca.