Pentru aceasta dulceata am ales un soi de struguri albi fara seminte. Pentru un gust deosebit, am ales sa folosesc si whisky, nu mult, doar un pic, atat cat sa-i puna in evidenta personalitatea. Astfel ca am fost foarte incantata de dulceata obtinuta, iar acum o pastrez pentru ocazii speciale.

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca.

Se spala strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Cand siropul incepe sa se lege, se adauga peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic si se amesteca des. Se culege spuma formata, daca este nevoie, eu nu am prea avut spuma.

Se fierbe aprox 30 de minute, pana scade un pic, iar dulceata este legata.

Se lasa la racit. Se adauga whisky, se lasa la infuzat la rece pentru o ora, va capata si o nuanta frumoasa. Apoi se pune din nou la fiert, pe foc mic, pentru aprox 15 minute. Se lasa la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza. Timp de pregatire: 10 min + 1hTimp de gatire: aprox 35 + 15 minPortii: 1 borcan Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/dulceata-din-struguri-albi-cu-whisky.html