Cine ma cunoaste stie ca-s nonconformista si nici cand vine vorba sa denumesc o prajitura nu ma pot abtine.....pai sa incepem cu inceputul, adica cu Ramasita. E atat de simplu,sigur si voua va ramane putin din aia, din ailalta, asa si mie...mi-a ramas niste crema de la alta prajitura, mi-a iesit mai multa, asa ca am pastrat-o la congelator, doar cateva zile pana i-am pus gand rau...mai aveam niste nuca macinata, niste amestec de pesmet, zahar si scortisoara ramas de la niste galusti cu prune si am zis ca e pacat sa nu le combin intr-o prajitura. Si uite asa a aparut pe lume Ramasita.....

Nu-i musai sa faceti ca mine, dar m-am gandit ca poate sa fie o reteta care sa va inspire.....

Blat : Am folosit o tava cu dimesiunile de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, unul cate unul, la final am adaugat nuca macinata, pesmetul si faina si am amestecat de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, se indreapta marginile si se sectioneaza pe din doua, obtinand doua blaturi.

Crema : In cazul in care nu aveti crema ramasa, topiti pe baie de abur ciocolata cu frisca lichida, amestecati continuu pana se topeste ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa la racit bine de tot, daca n-ai rabdare sa astepti sa se raceasca, bagi la congelator cca 30 min, apoi scoti si mixezi pana obti o crema spumoasa pe care o amesteci cu mascarponele.

Asamblare : Asezi pe un platou partea de jos a blatului si o insiropezi bine cu siropul de la visine. Intinzi mai mult de jumatate de crema, asezi visine pe toata suprafata prajiturii. Insiropezi bine si cealalta parte de blat si o pui deasupra, presezi putin si deasupra intinzi restul de crema.

Decorezi cu visine si razi cateva trufe de ciocolata, apoi portionezi prajitura. Eu am ales sa tai prajiturele micute, mi-au iesit 35 bucati.

De preferat sa o mancati a doua zi sa intre bine siropul in blat.