,,Retete inspirate de toamna Am decis sa prepar pentru cina de sambata frigarui. Cele ale Ksenyei isi asteptau randul la retetele favorite https://www.retete/retete/varza-cu-afumatura-si-sorici-88411.html. Am dat o fuga si pe la Sidy https://www.retete/retete/frigarui-mixte-cu-cartofi-byron-26078.html. Rezultatul il vedeti aici in varianta mea. Am preparat bunatatea de frigarui la cuptorul electric folosind functia grill.

Cartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.

Altfel ei se innegresc. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este necesara pentru ca lemnul sa nu se arda la coacere. Carnea se feliaza in bucati potrivite [ cat o imbucatura buna ]. Curatati, spalati si feliati legumele. Feliile de legume trebuie sa fie egale sau putin mai mari decat cele de carne . Intr-un bol incapator se pun toate ingredientele [ mai putin patrunjelul verde si cartofii ] si se amesteca. Se da vasul la rece timp de 2 ore. Amestecati din cand in cand. Puneti la fiert cartofii in apa cu sare. Se scoate de la rece vasul cu carne si legume marinate. Scurgeti excesul de lichid. Insirati pe betele de lemn, altenativ, bucati de carne si de legume. Se pun frigaruile in tava non-aderenta si se dau la cuptor pana se rumenesc. Din cand in cand frigaruile se intorc pentru a se rumeni pe toate partile. Eu am copt 20 minute la 250 grade C. Scurgeti cartofii de apa in care au fiert. Cartofii se pun in tava in care s-au copt frigaruile si se amesteca cu grasimea ramasa de la coacera acestora. Serviti frigaruile cu cartofii natur amestecati si presarati cu mult patrunjel verde tocat. Alaturat puteti servi o salata de verdeturi. Noi am avut salata verde stropita cu zeama proaspata de lamaie. Pofta Buna !!!!Am preparat bunatatea de frigarui la cuptorul electric folosind functia grill. Daca era timp mai frumos,, scoteam frigaruile la picnic . Preparate pe gratar cu carbuni aveau un plus de savoare . Eu am folosit condiment zaatar adus din calatoria in Israel . Aici cateva informatii despre zataar : https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/ Frigaruile[betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze . Aceasta operatiune este necesara pentru ca lemnul sa nu se arda la coacere.