Se pare ca m-am indragostit de painica framantata si coapta acasa. Ce sa va spunde beneficiile ei ? Am ales sa adaug seminte de chimen care sunt benefice pentru digestie.

Drojdia proaspata se amesteca cu 100 ml apa calduta pana se desface. Puneti zaharul si doua linguri de faina si amestecati . Lasati sa dospeasca jumatate de ora . Faina se pune intr-un bol incapator . Daca nu va place sa cerneti sau nu aveti sita, amestecati faina cu un tel obisnuit ca sa se aereze . Se face o gropita in mijlocul fainii in care se pune dospitura, restul apei si a laptelui si sarea . Framntati 10-15 minute pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini . Puneti o laveta umeda sub vas cat framantati . Astfel vasul va avea stabilitate . Acoperiti vasul cu o folie de prospetime unsa cu ulei . Puneti vasul cu aluat sa dospeasca la loc caldut. Cam in jumatate de ora se dubleaza cantitatea de aluat prin dospire . Se aduga semintele de chimen si se framanta din nou ca sa se incorporeze . Pregatiti o tava captusita cu folie de copt . Se ia in palmele unse cu ulei cate putin aluat care se impatura, se ruleaza si apoi se alungeste ca niste mici cozonacei . Se pun painicile in tava si cu o foarfeca de bucatarie am facut mici crestaturi pe partea superioara . Cat timp pregatiti cuptorul painicile vor mai creste . Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Pe treapta inferioara puneti o tava cu apa care va forma aburi . Coceti painicile 30-40 minute pana devin rumene [ asta veti observa voi in functie de cuptor ] . Se scot painicile din tava si se pun la racit pe un gratar de inox . Pofta buna !!!Daca nu va place sa cerneti sau nu aveti sita, amestecati faina cu un tel obisnuit ca sa se aereze. Puneti o laveta umeda sub vas cat framantati. Astfel vasul va avea stabilitate.