Pot sa va spun ca aceasta Supa crema de urzici cu leurda, este una dintre cele mai gustoase supe creme preparate de mine.

Combinatia de urzici cu leurda este delicioasa, iar culoarea te face sa visezi la o primavara frumoasa!Alegem de la urzici doar frunzele si varfurile, apoi le spalam bine in 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul si alte impuritati. Spalam leurda si o tocam marunt. Curatam ceapa si o tocam solzisori. Curatam cartoful si radacina de patrunjel si le tocam in cuburi. Punem cartoful si radacina de patrunjel la fiert, in apa cat sa fie acoperite si putina sare. In alt vas, punem apa la fiert cu putina sare si putin bicarbonat de sodiu. Cand incepe sa fiarba, adaugam urzicile si le oparim bine, apoi le lasam la scurs. Punem uleiul la incins si calim in el ceapa si leurda. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam urzicile scurse si amestecam bine totul, pana sunt patrunse si urzicile. Cand avem si urzicile gata si cartoful cu radacina de patrunjel fierte le amestecam in recipientul blenderului. Pornim blenderul la viteza mica, pentru inceput, apoi marim treptat viteza. Transformam rapid ingredientele noastre intr-o pasta de un verde primavaratic. Mai diluam gustoasa supa crema de urzici cu leurda, cu zeama de la urzici, pana ajungem la consistenta dorita. Servim supa crema de urzici cu paine prajita, sau crutoane pe care le putem aroma cu leurda. Taiem painea in cuburi pe care le prajim in ulei aromat cu multa leurda, apoi le dam la cuptor pentru a se usca. Sper sa va incante si sa va inspire reteta mea de supa crema de urzici cu leurda, ca noua ne-a placut maxim!Zeama de urzici nu o aruncam, o bem ca pe ceai ca este foarte gustoasa si sanatoasa, chiar daca este putin sarata. Servim delicioasa Supa crema de urzici cu leurda, cu paine prajita, sau crutoane pe care le putem aroma cu leurda.