M-am inspirat de pe blogul lui Angels foodAluat-intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam.

Adaugam treptat smantana pana aluatul are consistenta ferma, dar usor elastica.

Framantam aluatul pana ce este maleabil, il impartim in 2 bucati care le invelim in folie alimentara si dam la rece.

Umplutura-merele spalate, curatate de coaja le taiem cuburi potrivite, le stropim cu zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, zaharul, le lasam deoparte 30 min cat lasa sucul.

Le stoarcem de suc si le punem intr-o cratita impreuna cu scortisoara, le lasam sa se caleasca pana devin aurii si nu mai lasa zeama.

Ansamblare-intindem o bucata de aluat pe masa infainata, rulam foaie si o asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presam usor aluatul pe la colturi si lateral.

Adaugam magiun si nivelam usor, adaugam umplutura de mere, nuca amestecata cu zaharul.

Bucata de aluat ramasa o dam prin razatoarea mare deasupra in asa fel incat sa acopere toata suprafata.

Presaram putina nuca si zahar deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 35 min la foc mediu.

O lasam sa se raceasca, dupa care o pudram cu zahar.