Aceasta mancarica de ardei este super buna, delicioasa, mai ales cu mamaliguta. Incercati si nu veti regreta;)Pofta buna!Ardeii spalati i-am pus la copt. Dupa ce s-au copt, i-am pus intr-un vas si i-am presarat cu sare, lasandu-i sa stea 10-15 minute la aburit cu capacul deasupra, apoi i-am curatam de pielita. Am curata ardeii de seminte si cotor si i-am taiat fasii si i-am pus intr-un bol.( zeama de la ardei o pastram)Intr-o cratita punem ceapa la calit ( inmuiat), adaugam rosiile taiate cubulete si usturoiul tocat, adaugam ardeii si zeama lor si lasam pe foc pentru 5-7 minute, dupa care adaugam smantana, sare si piperul.

Daca vi se pare ca sosul nu este suficient de legat, se poate aduga o lingura de faina dizolvata in cateva linguri de apa si adaugati in sos, amestecand continuu pana cand aceasta se va ingrosa. Tragem cratita de pe foc si adugam patrunjel tocat marunt.

Se va servi cu mamaliguta:)