Imi plac mult pastele cu carne. Aceasta e una dintre variantele care imi place mult. De data aceasta am facut un sos cu busuioc si oregano, foarte aromat, iar pastele au iesit delicioase.

Se pun pastele la fiert intr-o oala cu un litru de apa, o lingurita rasa cu sare si o lingura de ulei si se preincalzeste cuptorul.

Se caleste carnea tocata intr-o tigaie cu putin ulei, se adauga sare, dupa gust si se rumeneste. Cand este bine patrunsa, se adauga 100 ml apa, busuioc si oregano si rosiile pasate. Se lasa sa fiarba cam 5 minute. Cand pastele sunt aproape fierte (nu trebuie fierte mult, pentru ca vor sta destul si la cuptor), se iau de pe foc, se scurg, se toarna intr-o tava adanca, unsa cu ulei. Se toarna si carnea cu sosul si se amesteca.

Se rade cascavalul si se da la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute. Suficient pentru: 6 portii.

Timp de pregatire: 10 minTimp de gatire: 45 min Pofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/melcisori-cu-carne-si-sos-cu-busuioc-si.html