Probabil ca partea cu raw din titlul acestei retete ii va face pe multi dintre voi sa nu o bage in seama, iar tehnic vorbind un cheesecake are branza, dar aceasta reteta de cheesecake pe care v-o propunem nu are.

Cheesecake-ul cu zmeura si piersici nu este din punct de vedere tehnic un cheesecake veritabil, neavand branza, dar sa nu uitam ca este o reteta raw. Daca vei alege sa il prepari pentru invitati si nu le vei spune ca este o reteta raw vegana, te asiguram ca nici nu isi vor da seama.

Marunteste caju-ul uscat intr-un blender pana cand devine fin, ca o faina. Adauga celelalte ingrediente pentru baza crocanta si mixeaza inca de cateva ori pana cand sunt bine omogenizate toate, dar nu atat de mult incat sa devina un amestec uleios.

Aranjeaza acest amestec intr-o forma detasabila (22cm) pana o acopera uniform si apasa bine. Da la frigider cat timp prepari crema.

Crema pentru cheesecake se prepara extrem de usor: doar adaugi toate ingredientele in blender si le mixezi pentru 2-3 minute pana cand se omogenizeaza si devine un amestec cremos.

Toarna crema astfel pregatita peste crusta crocanta si lasa la congelator o ora, dupa care transfera prajitura la frigider peste noapte.

Serveste cheesecake-ul (fara branza) cu zmeura si piersici rece, decorat cu zmeura proaspata si frunze de menta. Poti sa il stropesti si cu putina zeama de lamaie.