Cartofii la cuptor pot constitui atat o garnitura satioasa pentru diverse fripturi sau, in perioadele de post din an, o masa de sine statatoare suficienta din punct de vedere nutritionist.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se tin putin in apa. In acest timp se spala o tava termorezistenta, se sterge si se preincalzeste cuptorul. Dupa ce s-au curatat cartofii se taie pe jumatate si apoi in sferturi, pe lungime. Se pun in tava, se adauga apa si uleiul, se presara sare si boia. Se curata usturoiul, se toaca cat mai marunt, dupa care se adauga in el in tava. Se introduce apoi tava in cuptorul, la foc mare (daca va grabiti si veti sa mancati mai repede din cartofi). Se verifica din cand in cand, se ia tava din cuptor in momentul in care apa a scazut foarte mult, nu a mai ramas decat putin sos, cartofii sunt aurii si moi. Pentru aceasta se foloseste o furculita, daca furculita intra usor in cartofi, inseamna ca s-au facut. Pofta buna! http://ideidelicioase.blogspot.roCartofii se pot servi cu paine pe vatra si muraturi.