Umpleti o craticioara cu suficienta apa, putin sarata, cat sa acopere cartofii si fierbeti la foc mic,pana cand acestia se pot zdrobi cu furculita. Scurgeti i de apa. Intre timp,pisati usturoiul si puneti-l impreuna cu untul si lingurita sare,intr-o craticioara,pe foc,amestecand,2-3 min.,pana cand untul se topeste,apoi puneti-l deoparte. Zdrobiti cartofii cu telul sau folositi mixerul,apoi adaugati putin cate putin din laptele fierbinte,amestecand continuu,pana cand nu mai existe cocoloase si ati obtinut un piure de cartofi de consistenta dorita. Dupa prepararea piureului,se adauga pasta de usturoi si unt topit,omogenizand bine. La sfarsit incorporati patrunjelul tocat si coaja rasa da lamiae. Se serveste cald.

Umpleti o craticioara cu suficienta apa, putin sarata, cat sa acopere cartofii si fierbeti la foc mic,pana cand acestia se pot zdrobi cu furculita. Scurgeti i de apa. Intre timp,pisati usturoiul si puneti-l impreuna cu untul si lingurita sare,intr-o craticioara,pe foc,amestecand,2-3 min.,pana cand untul se topeste,apoi puneti-l deoparte. Zdrobiti cartofii cu telul sau folositi mixerul,apoi adaugati putin cate putin din laptele fierbinte,amestecand continuu,pana cand nu mai existe cocoloase si ati obtinut un piure de cartofi de consistenta dorita. Dupa prepararea piureului,se adauga pasta de usturoi si unt topit,omogenizand bine. La sfarsit incorporati patrunjelul tocat si coaja rasa da lamiae. Se serveste cald.