Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta este o reteta de supa crema absolut delicioasa. Este o supa crema de dovlecei cu aroma de menta proaspata.

Mod de preparare: Dupa cum am spus aceasta este o supa rapida, gustoasa si hranitoare. Se prepara in doi timpi si trei miscari, la propriu:) Se spala dovleceii, se taie felii si se pun in sitele aparatului de gatit cu aburi (al meu are 3 nivele), peste care se presara frunzele de la 2 fire de menta. Se toarna apa in orificiile speciala ale steamerului si se seteaza aparatul pe 10 minute. Dupa ce timpul s-a scurs, se scot dovleceii si se aseaza in vasul unui blender incapator, cu tot cu frunzele de menta care s-au fiert impreuna cu ei. Se adauga apa si frunzele de menta ramase, impreuna cu cele de busuioc si branza de oi rupta in bucatele mici. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o supa crema fina si catifelata. Se potriveste de sare si piper, se toarna in boluri, se decoreaza cu putina menta proaspata si se serveste imediat, cu crutoane. Extrasfat: daca afara este foarte cald, aceasta supa crema de dovlecei se poate servi si rece, de la frigider, eventual in pahare de cocktail si se decoreaza cu un pai de baut. Pofta buna! Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!Supa crema de dovlecei cu menta se serveste imediat.