Prajitura cartof este un desert simplu si rapid, un desert de pe vremuri :), cu biscuiti. E o prajitura care te scoate din impas atunci cand ai nevoie de ceva dulce, rapid, ca si cartofii de altfel :).

Am primit de la o prietena o carticica intitulata Dulciuri de casa, editia Ceres 1985, autoare Natalia Tautu-Stanescu. In ea am gasit si mult cautata de mine reteta de Prajitura cartof pe care am terminat-o de prestat de numai cateva minute si pt ca este intr-adevar foarte buna va dau si voua aceasta reteta. Respectati intocmai toate cantitatile de ingrediente, iar rezultatul va fi pe masura asteptarilor voastre.

Mod de preparare: Se piseaza nucile, se topeste ciocolata pe marginea plitei si se amesteca impreuna cu albusurile, cacaua, zaharul, coaja de lamaie sau portocala, stafidele si apoi treptat cu pesmetul si romul, formand un aluat moale. Se ia cu o lingura din aceasta compozitie si se formeaza cu mana mici ovale dandu-le forma unui cartof.

Intr-o farfurie, se amesteca o lingura de cacao cu o lingura de zahar pudra si se tavalesc cartofii odata sau chiar de doua ori prin acest amestec. Deasupra se inteapa fiecare cu bucatele de nuci taiate subtiri.

Pofta buna!!Reteta de Prajitura cartof a fost propusa de MC pe forum culinar.

Serviti Prajitura cartof oricand va e pofta de ceva bun, dulce.