Rulada cu frisca si ciocolata este o reteta de prajitura fina, deloc greu de preparat, foarte aspectuoasa, potrivita pentru mesele de sarbatoare.1.

Se bat albusurile de ou cu un praf de sare (eu le bag la mixer) si cu cele 5 linguri de zahar pudra vanilat,pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul. Se incorporeaza si faina turnata in ploaie, amestecandu-se usor,pana la o omogenizare perfecta. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit, cca 15 min., la foc potrivit. Blatul copt se desprinde de hartie cu ajutorul unei lame de cutit si apoi se intoarce cu josul in sus, tot pe aceiasi hartie.2.

Se mixeaza frisca pana se intareste, apoi se da in doua parti ;una ramane alba si se amesteca bine cu cele 3 linguri de zahar pudra vanilat si se foloseste la ornat, iar cealalta parte se amesteca cu crema de Finetti, oprindu-se cateva linguri pentru ornat, iar restul se intinde uniform pe blatul copt. Se ruleaza strans ajutandu-ne de hartia de copt si se da putin la rece.3.

Dupa ce s-a racit putin se orneaza cu frisca si crema de ciocolata. Se da la rece cel putin o ora,apoi se taie felii subtiri. POFTA BUNA!Reteta de rulada cu frisca si ciocolata a fost propusa de ani67 pe forum culinar.

Serviti rulada cu frisca si ciocolata de la rece.