Detalii Mini Pancakes cu Miere si Fructe
De obicei, dimineata, torn repede cafea in thermos si am fugit. Insa ador diminetile de weekend cand pot petrece mai mult timp in bucatarie. Asa ca astazi am bucatarit putin.- Amestecam intai ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul, bicarbonatul si le trecem prin sita, pentru o textura mai fina; - Separam albusurule de galbenusuri; - Batem galbenusurile cu sarea, iar albusurile spuma; - Adaugam peste galbenusuri laptele si uleiul, si omogenizam, apoi incepem sa ingrosam compozitia cu ingredientele uscate, amestecate anterior; - Dupa ce le incorporam, adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana avem o compozitie omogena; - Incingem o tigaie teflonata si o ungem cu ulei, dupa care luam suprusul cu un servetel; - Folosind polonicul, turnam in tigaie o cantitate mica de aluat, pentru ca isi va mari volumul, si lasam sa se coaca, fara a le atinge; - Cand incepe sa faca primele bule de aer, este timpul sa intoarcem clatita; - Facem un mini tort din clatite, lipite cu miere; - Decoram cu fructe, dupa bunul plac.