Am pregatit o prajitura cu foi de piscot, crema de branza cu ciocolata si ness, decorata cu struguri albi si alune de padure rumenite si macinate. i pentru ca octombrie se numeste in traditia populara brumarel , i-am spus Brumarel.

Pentru foi: se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga rand pe rand galbenusurile, se toarna incet si uleiul, amestecand. Apoi se adauga praful de copt si faina, amestecand de acum cu o spatula astfel incat compozitia sa ramana pufoasa si aerata.

Din compozitie se toarna intr-un castronel cat sa-l umplem si se amesteca bine cu o lingurita de cacao.

Se toarna jumatate din compozitia alba intr-o tava cu foaie de copt, se niveleaza cu o spatula. Aceasta va fi prima foaie alba. Se coace la foc mic pana trece testul scobitorii (aprox 10 minute). Nu o lasati sa se faca aurie, pentru ca se va usca. Trebuie sa ramana alba. Cand este gata, se scoate intr-o alta tava, se inveleste cu un prosop de bucatarie.

Se coace si a doua foaie alba, apoi cea neagra. Se lasa la racit.

Pentru sirop: se prepara un sirop din apa cu zahar, se lasa sa fiarba cam 5 minute si se lasa la racit. Foile se vor insiropa doar superficial, asa ca nu vom avea nevoie de tot siropul.

Crema de branza cu ciocolata si ness:Se pun pe foc mic, intr-un ibric, ciocolata rupta bucatele cu laptele si se amesteca pana se topeste, avand grija sa dam de pe foc din cand in cand, ca sa nu se arda. Se lasa un pic la racit.

Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine consistenta.

Se amesteca mai intai branza mascarpone cu mixerul un pic, se adauga frisca si se amesteca, apoi se toarna incet ciocolata si se amesteca bine. Se incorporeaza si nessul.

Pentru asamblare si decor: Frisca lichida se bate cu mixerul. Intr-o tava sau pe un platou mare se asaza prima foaie alba, care se insiropeaza delicat cu o pensula, pentru a nu o inmuia prea tare. Se intinde o treime din crema. Se adauga foaia de cacao, se insiropeaza si aceasta, se intinde inca o treime din crema. Se adauga cealalta foaie alba, care se insiropeaza si ea. Se intinde crema ramasa, se orneaza cu frisca, se presara alune de padure rumenite si macinate inainte. Se decoreaza cu struguri.

Se da prajitura la frigider pana la servire.

Timp: 2h 15minPortii: 16Pofta Buna!Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/prajitura-brumarel.html