In ultimele zile au fost foarte multe deserturile pregatite cu mere, dar trebuie sa profitam de bunatatile toamnei.

Pe blog veti gasi mai multe retete de prajituri/placinte cu mere.

Aveam la gradina mere foarte dulci si aromate si era pacat sa nu profit si sa le folosesc pentru prajituri.

De multa vreme vroiam sa combin umplutura de mere cu o crema de vanilie. Dar pentru un gust desavarsit m-am gandit sa adaug si jeleu de visine.

Rezultatul a fost o prajitura nu prea sofisticata dar cu un gust divin.

Am pregatit mai intai umplutura de mere pentru ca sa se raceasca.

Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie puteti sa adaugati mai mult zahar), le-am pus intr-o cratita si le-am pus la foc mic, amestecand din cand in cand.

Merele vor lasa sirop si se vor inmuia. Cand au inceput sa se inmoaie, am amestecat cu grija sa nu le transform intr-un piure, aveam nevoie sa ramana bucati.

Cand siropul a scazut, am adaugat vanilia si scortisoara, am oprit focul si am lasat umplutura sa se raceasca.

Am pregatit si siropul. Am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Pentru pandispan, am separat albusul de galbenusul celor 5 oua.

Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei si vanilia.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Cand spuma a devenit ferma, am adaugat pe rand cele 5 linguri de zahar, mixand dupa fiecare.

Am incorporat usor galbenusurile in spuma de albusuri, apoi faina cernuta.

Am pus compozitia in tava pregatita cu hartie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 25 de minute.

Am lasat pandispanul sa se raceasca pe un gratar.

Pentru crema de vanilie, am amestecat smantana pentru frisca cu crema Ole, am mixat, apoi am adaugat si mascarpone.

Daca vreti sa fie mai dulce, puteti sa adaugati zahar pudra. Mie mi s-a parut a fi perfecta asa.

Pentru jeleu, am dizolvat amidonul cu putina apa rece, am adaugat siropul si l-am fiert pana cand s-a ingrosat.

Cand toate au fost reci, am asamblat prajitura.

Am taiat blatul in doua.

In partea de blat care va veni deasupra, am decupat cu ajutorul unui pahar orificiile in care am pus jeleul.

Am asezat pe platou partea de pandispan nedecupata, am pus umplutura de mere si un strat de crema de vanilie. (Eu am insiropat, dar mi-am dat seama ca nu trebuia, umplutura de mere va inmuia suficient blatul).

Am insiropat si partea de pandispan decupata si am asezat-o peste crema de vanilie.

Am pus un strat de crema si deasupra blatului, avand grija sa pastrez orificiile in care am pus jeleul.

Daca orificiile sunt prea adanci, puteti sa mai puneti putina crema si apoi jeleul.

Am razuit ciocolata si am pus jeleul in orificiile lasate.

Am lasat-o la frigider cateva ore.

La final m-am gandit ca ar fi fost buna mai multa umplutura de mere.

Acum depinde de preferintele fiecaruia.

S-aveti pofta !!!!