Intr-o tigaie de teflon sau wok se incinge uleiul si se prajeste pieptul de pui timp de cateva minute pana isi schimba culoarea, insa nu se rumeneste. Se condimenteaza cu sare si piper si se scoate din tigaie.

In aceeasi tigaie se calesc 3 minute ceapa taiata solzisori, usturoiul rondele si morcovul taiat marunt. Se adauga supa de pui si sosul de soia. Se lasa la fiert 5 minute, timp in care se macina alunele ( eu folosesc o rasnita de cafea ). Alunele macinate se adauga la sos impreuna cu puiul prajit si lingurita de faina. Se mai mentine la foc mic maxim 10 minute, mestecandu-se din cand in cand si se condimenteaza cu sare si piper. Spre sfarsit se adauga cateva alune intregi pentru aspect si ceapa verde taiata rondele. Pentru garnitura:Se fierbe orezul.

Se calesc ceapa si usturoiul cateva minute, dupa care se adauga rosiile proaspete si decojite, taiate cubulete. In momentul in care compozitia incepe sa fiarba, se adauga rondelele de ardei iute, sarea, piperul si faina. Sosul se lasa la foc mic pana scade si se ingroasa. ( maxim zece minute ). Pe o farfurie intinsa se serveste puiul cu alune alaturi de orezul peste care se adauga cateva linguri de sos de rosii.

Succes!Deea