Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor, se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii razuiti, ceapa, bucatelele de ardei si rosia. Cind sunt gata se adauga 2 l de apa, sare si piper si se lasa sa fiarba pina umplem ardeii cu urmatoarea compozitie: carnea tocata, 1/2 ceapa razuita, orezul spalat si scurs bine, marar verde tocat, sare,piper si albusurile de la oua.

Cind fierbe ciorba adaugam ardeii umpluti si lasam sa fiarba. Daca mai este nevoie se mai pune apa ca sa depaseasca inaltimea ardeilor.

Cind toate sunt fierte, galbenusurile se amesteca cu zeama de lamaie, smantana si un polonic ciorba fierbinte. Stingem focul sub ciorba si adaugam compozitia de galbenus cu smantana. Amestecam si punem patrunjel verde deasupra.

Se poate servi cu ardei iute si smantana, alaturi...