Se pune ciolanul bine spalat si curatat sa fiarba in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, se adauga 1 ceapa, 1 morcov, pastarnacul, jumatate de dovlecel, telina si concentratul de pui.legume si se mai lasa la fiert la foc mic, cu capac, 80-90 minute (in oala de fiert sub presiune 30-40 minute). Cand carnea este foarte moale se scoate ciolanul pe o tava, se condimenteaza cu curry, paprika si se portioneaza.

Intre timp puneti la calit intr-o cratita in ulei morcovul ramas taiat cubulete mici, 1 ceapa taiata solzisori, ciupercile spalate si taiate fin si cateva cubulete de dovlecel. Adaugati concentratul de ciuperci, orezul si dupa 2-3 minute adaugati 1 litru din supa in care a fiert ciolanul. Cand se umfla putin orezul, adaugati patrunjel tocat si daca mai trebuie supa de la ciolan, dregeti gustul de sare, piper, curry. Stingeti focul dupa 15 minute si lasati cratita acoperita cu capac pentru ca orezul se va mai umfla.

Asezati pe farfurii gramajoare de orez (cu o cescuta sau cu un castronel), deasupra bucati de ciolan portionat si garnisiti cu felii de morcov, dovlecel, ardei iute rosu, castravete acru, frunze de patrunjel si stropiti cu putina zeama de la ciolan.

Pofta buna.