Se framanta un aluat din faina,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand este aproape terminat se pune uleiu si se mai framanta pana la incorporarea lui.

Se lasa sa dospeasca.

Placinta se poate umple cu varza calita,se taie fidelute,se sareaza si se pune in ulei la calit,se lasa pana se inmoaie si scade apa,se pune piper,boia iute si cine vrea marar.

Din compozitia de aluat ies 17 placinte.

Se ia 100 de grame de aluat,se aseaza pe masa unsa cu ulei,se intinde si pe jumatatea aluatului se pune umplutura,se pliaza in jumatate.

Mainile si tava trbuie sa fie bine unse cu ulei.

Secretul ca sa puteti lucra bine cu aluatul este sa luati 100g de aluat,il puneti pe masa si mai puneti inca de 3 placinte in total 4 si lasati aluatul 5-10 min,pe urma il intinde-ti si puneti umplutura si asa pliata placinta cu umplutura mai lasatio 5 min pe urma o puneti pe tava incinsa(lesppede ).

Cand tava este incinsa,se ia o placinta de pe masa si se pune pe lespede,,,,,,cu degetele se merge pe marginea placintei intinzad-o bine,sa fie rotunda,se pune si placinta urmatoare.

Cand placinta este coapta,se intorce si pe partea coapta se unge cu ulei sau smantana Asta e tot nu e complicat,focul sa fie mic sa nu se arda placintele si lespedea,sau tigaia de fonta cum am folosit eu acuma sa fie groasa in perete pt. a tine caldura,se coace la foc mic.

De cate ori vreti sa puneti o placinta la copt pe lespede ungeti lespedea sa nu uitati. Sunt nemaipomenit de gustoase unse deasupra cu smantana.