1.

Pentru chec, incalzeste cuptorul la 180 C.

Tapeteaza 2 tavi patrate de 20x20cm cu foaie de copt, apoi unge-le cu unt.2.

Bate untul/margarina cu zaharul, adauga ouala, cate unul pe rand, apoi inglobeaza faina.

Daca amestecul e prea gros, adauga 1-2 linguri apa.

Imparte aluatul in tavile pregatite si coace-l 20-30 minute pana cand a crescut si s-a rumenit.

Lasa-l sa se raceasca.3.

Amesteca cafeaua cu 2 linguri zahar pudra.

Rastoarna ambele checuri din tava, dezlipeste foaia de copt si insiropeaza fiecare chec pe o parte.

Tapeteaza o tava patrata si inalta cu folie de plastic.

Aseaza unul din checuri in tava, cu partea insiropata in sus.4.

Amesteca branza mascarpone cu 3 linguri zahar pudra.

Intinde crema peste checul din tava.

Aseaza deasupra celalat chec, cu partea insiropata in jos.5.

Topeste impreuna ambele feluri de ciocolata la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.

Lasa-le sa se raceasca pentru a se intari putin, apoi toarn-o peste tort.

Lasa ciocolata sa se intareasca intr-un loc racoros.

Inainte de servire, scoate tortul din tava folosind folia de plastic, apoi dezlipeste cu grija folie de pe tort.

Dupa parerea mea, arata mult mai bine decat Tiramisu reteta originala