Blatul:Se bat albusurile spuma cu zaharul, intre timp praful de copt se amesteca cu faina si cacaoa, se adauga treptat galbenusele, laptele, uleiul si faina amestecand usor.

Se da la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade. Crema:Se rupe in bucati mici ciocolata alba,se adauga smantana si se pun intr-o cratita.

Se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu, pana se dizolva ciocolata si se ia imediat cratita deoparte,si se lasa la racit.

Cand s-a racit se pune cratita cu crema de smantana in frigider.

Zmeura si 200 de grame de zahar se pun intr-o cratita si se fierbe cateva minute. Continutul cratitei se rastoarna intr-o sita asezata deasupra unui vas. Se paseaza pana se obtine un piure de zmeura.

Albusurile se bat spuma tare, se adauga restul de zahar si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele ferme, apoi se pune pe o cratita cu apa fierbinte si se bate in continuare pana cand bezeaua este foarte ferma. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Peste gelatina se pun doua linguri de apa si se pune pe foc pana devine lichida cand se amesteca cu o parte din piureul de zmeura (cealalta parte, aprox 150g, se lasa pentru ornat)Se bate cu mixerul crema de smantana 5 minute, apoi se amesteca cu iaurtul si se mai bate 3 minute dupa care se ameteca cu piureul de zmeura.

Apoi se adauga gelatina si totul se toarna peste bezea, mixand cateva secunde, doar pana cand se omogenizeaza.

Intr-o forma de tort cu inel detasabil se aseaza blatul, se pun fasii de hartie de copt pe margini si se toarna crema.

Se da tortul la frigider pentru 3 ore.

Dupa 3 ore, se fierbe piureul de zmeura ramas cu o lingura de gelatina omogenizata cu putina apa, apoi se toarna peste tort.

Si se da la frigider pentru inca 1 ora.