Se framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare, se lasa in repaus pentru 1 ora la rece .

Se curata merele, se taie felii subtirisi, se calesc cu zaharul coaja rasa de la lamaie, sucul de lamaie, stafidele pana se topeste zaharul,dupa ce s-a racit merele se adauga amidonul si scortisoara si se amesteca .aluatul se imparte in doua parti una putin mai mare pentru-ca se asterne pe fundul si peretii unui vas rotund de sticla pentru tarte.

Se intinde pe masa infainata partea de aluat mai mare si se asterne in vasul de copt uns cu unt sau margarina,cu ajutorul citorului transportam aluatul rasucit pe el in vas si i-l aranjam uniform pe toata suprafata vasului.

Punem pe mijloc merele si acoperim cu a doua parte de aluat intinsa pe masa infainata la fel ca prima si o transportam cu ajutorul citorului.

Lipim marginele aluatului impreuna, facem cu un cutit niste taieturi pe suprafata piei si dam la cuptor pentru 30~40 de minute la foc potrivit.

Prajitura calda se presara la dorinta cu zahar vanilat,se taie si se serveste calda,dar e foarte buna si rece.