GlazuraAceata este optionala dar daca se doreste se poate glaszura cu 150g ciocolata, dupa preferinta si o lingura de ulei vegetal.

Ciocolata se marunteste si se topeste intr-un recipient mai mic in asa fel incit sa se poata glasa cite un fursec pe rind. Deci mai mult adinc ca larg.

Este bine ca ciocolata sa se puna la topit chiar la inceputul prepararii fursecurilor.

Puneti recipientul cu ciocolata in altul putin mai mare cu apa potrivit de calda si din cind in cind amestecati, eventual improspatati cu apa potrivit de calda pina ce ciocolata sa topit bine si devina foarte fluida.

Atentie, daca apa este prea fierbinte, ciocolata isi pierde luciul.

Ingredientele de aluat se framinta bine pina devine un aluat numai bun de modelat.

Acesta se pune la rece ca. 2 ore sau si mai bine peste noapteIntr-e timp se prepara umplutura:Coaja de portocale se razuieste si portocala se stoarce.

Albusul se bate spuma impreuna cu zaharul.

Se adaoga nucile coaja de portoala,marmelada inainte putin incalzita si sucul de portocala.

Masa de umplutura trebuie sa aiva o consistenta care sa fie numai buna de intins peste aluat.

Eventual se mai adaoga ceva suc/lichior de portocale,sau lapte.

Aluatul se imparte in doua parti egale si se intinde de marimea tavii.

Prima foaie se inteapa din loc in loc si se da la copt ~200 C pina ce marginile devin usor aurii.

Se scoate se lasa 5 min. sa se raceasca si deasupra se intinde umplutura.

Peste umplutura se aseaza a doua foaie se inteapa din loc in loc cu furculita sis e da la copt pina aluatul devine deasupra brun-auriu.

Dupa copt se portoneaza fursecurile inca calde,dupa care se glaseaza cu ciocolata si decoreaza dupa dorinta.

Dar ae pot lasa ca atare,doar pudrate cu zahar.