Se mixeaza galbenusurile, zaharul, faina pana la omogenizare. Se adauga laptele si se mai mixeaza pana la omogenizare. Se da la foc mic amestecand continuu, pana cand se ingroasa (cu consistenta unei sarlote). Se lasa la racit amestecand din cand in cand pentru a nu se intari. Inainte de a realiza compozitia de mai sus se dizolva gelatina in 200 ml de apa calda (paharul se aseaza langa o sursa de caldura si se amesteca periodic pentru ca gelatina sa nu se coaguleze pe peretii paharului). Cand crema devine \calaie\ se adauga gelatina si esentele amestecand permanent. Frisca adusa la consistenta necesara (inclusiv prin adaugarea intaritorului) se imparte in doua vase adaugand si fructele din compotul coktail pe care le-am stors foarte bine + stafidele (pentru ca fructele sa se integreze mai usor). Se adauga peste crema tip \sarlota\ frisca cu fructe si stafide, pe rand, din cele doua vase, mixand pana la omogenizarea lor totala ( este necesar un vas suficient de mare). Se imbraca o cratita de 3 l cu o folie de celofan; pe margini se aseaza piscoturile care au fost trecute rapid ( o singura scufundare in sirop este suficienta pentru ca se insiropeaza prea mult si se pot rupe) prin siropul de la cele doua cutii de compot. La baza cratitei se aseaza felii de ananas (cele din compotul de ananas rondele), portocala, kiwi si banana sub forma unui model creat de fiecare conform simtului estetic. (vezi foto tort realizat de mine). Dupa ce am realizat acest model ( care atunci cand tortul se va raci si-l vom rasturna pe platou va reprezenta partea de sus a tortului ) se toarna jumatate din compozitia mixata in intregime, apoi se aseaza un strat de piscoturi insiropate peste care se pot aseza si restul de fructe taiate separat de cele din compotul coktail, dupa care se toarna si restul de compozitie, in final se mai asaza un rand de piscoturi (insiropate) ce vor forma suportul de la partea inferioara a tortului. Se inchide folia de celofan la mijloc (ca la un cadou). Se da la rece in frigider. A doua zi se rastoarna pe un platou rotund mare (inainte de a-l rasturna se taie celofanul cu foarfeca la nivelul marginilor peretilor cratitei), se scoate celofanul si tortul va arata ca cel din foto. Daca doriti un tort mai mic puteti reduce cantitatile la jumatate!Succesul este garantat daca respectati reteta!Pofta Buna!