Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza de vaci maruntita bine cu furculita cu ouale, grisul, faina, coaja de lamaie, ca sa fie cremoasa afacerea.

Se ia cate o lingurita, se da prin faina, se rotunjeste in maini si se pune pe o folie presarata cu faina. Eu invelesc o plansa intr-o punga de plastic. Daca nu le dati prin faina, treaba voastra, doamnelor, dar se vor imprastia democratic in apa, la fiert!Se pune o cratita de 4 l, plina cam jumatate cu apa, in care se adauga o lingurita cu sare. Cand clocoteste, se pun papanasii la baita si se fierb cam 6 minute. Se scot cu spumiera si apoi incepe imaginatia. Pana stati cu ei in spumiera sa se scurga apa, va ganditi cum sa-i mancati. Faceti un referendum la minut: cu smantana, cu pesmet prajit, cu unt presarat pe deasupra, cu dulceata, cu fructe din compot, pudrate cu zahar vanilat, cu miere...

Ce de idei imi vin! Oricum, sa va hotarati mai repede, CALDE e obligatoriu sa le mancati. Merg si ca aperitiv, cu un sos sarat sau picant.

P.

S. Parca ar merge si cu sos de rosii! O sa incerc data viitoare! Dar cu sos de ciocolata?!S-auzim de bine ca de trait...care cum poate!