Punem apa la fiert pentru mamaliguta,cand da in clocot punem malaiul,adaugam sare si 2 linguri de ulei de masline extravirgin.

Uleiul de masline extravirgin este foarte bun in mamaliguta deoarece nu se mai prinde de fundul recipientului in care facem mamaliguta.

Eu am o craticioara speciala de teflon cu fundul mai gros,pentru ca sa nu se prinda mamaliguta.

Fierbem malaiul cam 15-20 de minute,ca sa fie bine facuta mamaliga,amestecand incontinuu.

Cand este gata o punem pe o farfurie sau platou.

Pregatim ficatul,dupa ce l-am spalat bine si l-am lasat la scurs.

Eu pun intr-o tigaie de teflon,3 sau 4 linguri de ulei de masline presat la rece il las sa se incinga si apoi rastorn toti ficateii de curcan si amestec repede cu o spatula de lemn.

In ficatei punem sare sau vegeta,fiecare ce doreste.

Acesti ficatei se fac foarte repede,in circa 7-10 minute.

Acum depinde de gustul fiecaruia,mie personal imi plac mai zemosi,mai in sange.

Cine doreste sa fie mai prajiti,mai bine patrunsi, ii tine mai mult la prajit.

Pregatim mujdeiul de usturoi.

Curatam usturoiul,il bagam la presa de usturoi si apoi ii frecam cu cateva picaturi de ulei de masline,la care eu adaug 2 linguri de iaurt mai gros si completez cu lapte dulce.

In mujdei punem sare sau vegeta,fiecare ce doreste.

De asamblarea pe platou a acestui fel de mancare,ramane la aprecierea si gustul fiecaruia.

Eu am ornat preparatul cu patrunjel verde,ca sa fie platoul mai aspectuos.

Pofta buna !!!