Detalii Tort de Dragobete, inimioara
Ingrediente:
Pt blat: 3 oua,
3 linguri zahar,
3 linguri faina(pe care o cernem),
vanilie,
1/2 praf de copt dr Oetker,
Pentru crema: 1 plic crema de vanilie dr,
Oetker,
250 ml lapte,
1 pliculet tort gelee rosu,
1 vanilie,
visine,
compot de ananas,
Pentru ornat: struguri negri,
nuca de cocos verde,
felii de portocale si cateva bombonele argintii
Pregatim un pandispan astfel: batem cele 3 albusuri spuma tare, adaugam zaharul, vanilia si praful de copt, continuam sa batem spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile, amestecam usor, la sfarsit adaugam faina in ploaie, omogenizam cu grija, apoi turnam compozitia in forma si coacem cam 20-25 minute la foc potrivit. Incercam blatul cu scobitoarea, cand nu se lipeste de aceasta este copt.
Preparam crema: praful de gelee se amesteca cu zahar si apa sau suc din compot si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Batem praful de crema cu 250 ml lapte rece asa cum cer indicatiile de pe ambalaj apoi adaugam: fructe de ananas din compot, visine din congelator fara samburi si praful gelee fiert, batem mai departe crema, care isi dubleaza volumul, imbracam pandispanul insiropat cu sirop din compot si ornam dupa imaginatie. Figurinele cu nuca de cocos, le-am realizat, asezand in crema forme de fursecuri apoi am presarat nuca de cocos, dupa care am scos cu grija formele si a iesit ce se vede. A fost foarte gustos, crema a avut un gust placut, usor acrisor de la visine.